Bulgaria travel

logo_bultrav

Колко по-рано трябва да помислим за евтини самолетни билети?

Закупуването на самолетни билети спокойно може да се приеме като хазартна игра. Може да извлечете максимална изгода, а може и да вложите по-голяма сума от колкото сте очаквали. Напълно разбираемо е, че маркетинговите стратези на авиокомпаниите с дългогодишни проучвания са изчислили точните дати и сезони, в които повишават техните цени и такива, в които ги понижават. Напливът на пасажери и събития, които го предизвикват са празници, почивки, конференции и подобни. За отлив не може да се говори, защото това са непредвидени обстоятелства, които се вземат предвид навременно и цените разбира се поемат нагоре.

Как точно да уцелите момента и да извлечете полза от ситуацията? При купуване на самолетни билети трябва да се вземе предвид точната дата на пътуването и ако знаете за нея по-рано то наистина сте уцелили десетката. Колкото по-рано ги закупите, толкова по-голяма е възможността цените им да са по-ниски. Планиране, стратегии, действие. Тези три стъпки съпътстват всеки успял човек на планетата и са ключа към всеки правилен ход носещ каквато и да било изгода за вас или който и да е било друг. Какви може да са разликите в стойностите им? Ако днес пътуването на един пасажер за същия ден струва 550 лева, то преди месец този билет със сигурност е бил на цена поне 100 лева по-ниска.

Всяка компания си има своя политика за определянето на цените на самолетни билети, но факт е, че всички те извличат максимума от тях като използват ключовите моменти като време на събитието и разбира се нуждата от пътуване. Ако днес направите резервация за пътуване след няколко часа е пределно ясно, че вие задължително трябва да пътувате и цената дори и с няколко десетки лева да е по-висока ще я заплатите без дори да се замислите.

За да извлечете максимална полза от всяко пътуване е да се стараете да го планирате поне няколко месеца предварително, ако разбира се това е възможно. През това време ще имате време за по-дълбоки проучвания, както и сравнения на цени и удобства при вашето пътуване.
Вашият коментар

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. You are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *